COL·LABORADORS

Aquest 2022 celebrem la vuitena edició de la Install Party i volem compartir-la amb tu. Aquest any tornarem al format presencial, podrem tornar a gaudir d’aquest moment d’intercanvi d’experiències vers la tecnologia. Durant el divendres 29 d’abril es duran a terme un seguit d’activitats: Tallers, taules rodones, concursos, exposicions i més sorpreses. Vine a gaudir i comprendre la tecnologia amb nosaltres.

A causa de la situació actual serà indispensable seguir les mesures de seguretat pertinents.

Concurs de TR Tecnològics

Com cada any, una de les activitats centrals de la InstallParty és l’exposició i concurs de treballs de recerca STEAM, on alumnes preuniversitaris exposaran els seus treballs de recerca de batxillerat, treballs tècnics de CFGM o CFGS i projectes de 4t d’ESO. Podreu trobar treballs d’electrònica, control, domòtica, programació, videojocs, audiovisuals, realitat virtual, realitat augmentada i molt més. Podràs inspirar-te i aprendre coses noves.

foto10

install-party-2019_46879279255_o-min

Si voleu participar al concurs, després de fer la inscripció heu d’enviar un correu a xnergic@tecnocampus.cat on indiqueu títol, nom i cognom, descripció, curs, centre educatiu, població. Una setmana abans rebràs un correu que t’informarà si el teu treball ha passat la primera fase de selecció i durant la tarda de 17:00 a 19:30 tindràs un stand per defensar la teva proposta.

Bases del Concurs

Fireta Tecnològica

S’inicia la Install Party amb una mostra de projectes tecnològics que tindrà lloc de 10 a 12 del matí. S’hi exposaran projectes elaborats a l’aula amb alumnat de P3 a 4t d’ESO dels centres educatius de Mataró. Plantejaran la resposta a un repte: Com fer servir la tecnologia per resoldre alguna situació o problema de l’entorn? A la web de la Fireta Tecnològica trobareu més informació sobre el funcionament i la inscripció.

ROBOCAT

Aquest any, gracies a una col·laboració amb l’associació del Racó dels robotaires celebrarem a Tecnocampus una de les fases territorials d’aquesta competició. Així que els que vingueu per a Install Party de 16:00 a 20:00 podreu gaudir d’aquesta interessant competició. Els participants podran consultar les classificacions i els horaris de les partides a la web de Robocat.

Torneig Clash Royale

Aquest any l’associació de eSports del Tecnocampus organitza un torneig de Clash Royale amb un màxim de vint-i-cinc participants . Hi haurà tres premis a escollir entre els tres finalistes. El torneig tindrà lloc de 17:30 a 19:00. Per poder participar serà necessari crear un compte i inscriure’s a l’esdeveniment dins la següent plataforma online.

EXHIBICIONS I MARKETPLACE

A la zona de MarketPlace trobaràs una zona d’exposició amb diferents propostes que marquen tendència i podras visitar els sponsors que hi participen.

Si voleu formar part, poseu-vos en contacte amb nosaltres al mail xnergic@tecnocampus.cat

Tallers

Taller de lightpainting

  • Horari: 18:00 a 19:30
  • Format: Taller

Vols fer fotografies artístiques a través de l’ús de colors i llums? En aquest taller descobriràs com fent  ús de diferents tècniques de fotografia pots obtenir unes fotografies artístiques plenes de llums i color!. Important fer inscripció prèvia.

Animació amb Blender

  • Horari: de 18:00 a 19:30
  • Format: Taller

En aquest taller aprendràs a moure’t per Blender i descobriràs tot el procés que s’ha de dur a terme per realitzar animacions. Com es posen els ossos (Rigging), pesar-los amb la malla (Skinning), fer diferents accions (Animacions) i a editar les corbes de moviment per obtenir uns resultats excel·lents!

Programació de bots amb Discord

  • Horari: de 16:30 a 18:00
  • Format: Demostració

Aprèn a desenvolupar el teu bot per al teu propi servidor de Discord amb Python, un dels llenguatges de programació més flexibles i presents en la tecnologia d’avui en dia del món. 

Dibuix digital

  • Horari: 16:30 a 18:00
  • Format: Demostració

Amb aquest taller s’ensenyarà el procés de dibuix dins de Photoshop, un dels programes que més es fan servir per a la il·lustració i l’edició d’imatges. Aprendràs a moure’t pel programa i a utilitzar les eines necessàries per a introduir-te al món de l’art digital!

Xerrades

Com parlar amb les màquines, per a no tecnòlegs

  • Sala 1
  • Horari: De 17:30 a 18:30
  • A càrrec de: Marco Antonio Rodríguez Fernández

En aquesta xerrada intentarem abordar què necesiten saber sobre algunes tecnologies disruptives com són les cryptos, la Intel·ligència Artificial, la realitat extesa o els NFTs, amb l’objectiu de per poder sobreviure a elles i tenir els coneixements bàsics per poder abordar qüestions que ens puguin sortir tant a la nostra vida quotidiana com a les nostres aules. La Intenció es fer una aproximació poc tècnica, a l’abast de tothom i amb sentit crític.

Problemes Socialment Rellevants

Videojuegos y educación: Posibilidades y oportunidades

  • Sala 1
  • Horari: De 18:30 a 19:30
  • A càrrec de: Carlos González Tardón

L’objectiu d’aquesta xerrada és donar un marc teòric i pràctic de les oportunitats que proporcionen els videojocs al professorat. Al final de la sessió es provaran alguns videojocs per analitzar què s’aprèn amb ells.

Educar per a un nou model energètic

  • Sala 2
  • Horari: De 18:30 a 19:30h
  • A càrrec de: Àngel Gallart Portas (Cap d’estudis de secundària de l’Institut Escola Àngela Bransuela de Mataró, professor de Tecnologia i col·laborador del CESIRE)

Proposta curricular per treballar l’energia al llarg de l’escolaritat. Situacions i contextos en què l’alumnat ha de ser competent respecte de l’energia.